пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

ТОВ "Новоселівка-Агро" відмовились від посіву ріпаку


Саме ж підприємство особливе тим, що забезпечує працевлаштуванням близько сотні новоселівців. Колись не раз реформоване. Але зараз спеціалізується лише на вирощуванні зернових та технічних культур. І то не всіх.  З 2001 року його очолює Олександр Ткач, - умілий і грамотний керівник. А у  2007 -му підприємство увійшло до складу холдингу ТОВ «Агро-Центр Україна», що базується у шести областях. Має у обробітку 2600 га орної землі.  

Що ж стосується 2020-го, то на думку Олександра Васильовича, це найважчий рік за всю історію його роботи у аграрному секторі.  Але попри все, з пайовиками вони розрахувалися стовідсотково. Люди отримали свої 12% пайових від вартості землі, як і прописано у договорах.

Саме ж підприємство і надалі продовжує обробляти землю на території чотирьох сільських рад - Новоселівки, Бандурівки, Березівки та Войнівки. Як такою переробкою готової продукції не займається, адже не рентабельно.  А всю  вирощену сировину спрямовують переважно на потреби внутрішнього ринку. Частину продукції лишають для працівників і пайовиків, до потреб яких завжди прислухаються.

Головним агрономом підприємства нині працює Олександр Почіпайло. Він же розповідає, що останні роки на полях «Новоселівка-Агро» вирощують переважно пшеницю, кукурудзу, сою та соняшник. Але через  складні погодні умови категорично відмовилися від посіву ріпаку.

Солому ж, яку отримують після збору врожаїв, обробляють рідким азотним добривом і залишають на полях у якості органіки. Це сприяє частковому поверненню поживних речовин у грунт, - каже агроном. - Так  діємо тому,  що завжди педантично вираховуємо ціни на ЗЗР і добрива, які постійно ростуть.  І на даний час  віддаємо перевагу азотним рідким добривам.

Маємо у господарстві і всю необхідну техніку. При потребі - оновлюємо. Витрати на технологічний  процес щороку змушені зменшувати, адже цього вимагає зміна кліматичних умов. Також відмовилися від безполицевого обробітку землі. Для обробітку грунту застосовуємо глибокорозпушувачі. Сам же посівний матеріал закуповуємо у безпосередніх представництв з його продажу. Останнім часом партнерами для нас є такі компанії, як «Піонер», «Монсанто» та «Сингента». Що ж стосується засобів захисту рослин, то  їх купуємо у «Басфі», «Сингенті» та «ФМС», - зазначив агроном.

Його думку продовжив керівник підприємства Олександр Ткач.  «Оскільки господарство входить до складу агрохолдингу, то цьогоріч його працівники, - водії, комбайнери, механізатори, залучалися до збору врожаїв на Львівщині та Харківщині. Збирали відповідно кукурудзу й пшеницю з суттєво більшою врожайністю, ніж на Олександрійщині.

У нас врожаї були значно слабші, ніж там. І частину зібраної продукцію ми зберігаємо на своїх власних складах. А щоб зменшити витрат на її зберігання змушені економити та відмовлятися від послуг елеваторів. Також продовжуємо оновлювати складські приміщення для зберігання своєї продукції, бо таким чином прагнемо здешевити витрати на її доробку», - наголошує директор.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...