середу, 26 жовтня 2016 р.

Олександрійська «ювелірка» ліпить та запікає в печі біжутерію (фото)


Вишукану авторську біжутерію в етнокультурному стилі Лілія Луніна з Олександрії створює прямо на кухні, бо запікає її в духовці газової плити.

П’ятий рік поспіль бухгалтер за фахом і майстер-художник та ювелір за покликанням має таке незвичне захоплення  – ліпить з полімерної глини та запікає в печі сережки, каблучки, прикраси для волосся та іншу різноманітну біжутерію. Свого часу досконально опанувала її техніку і тепер залюбки ділиться своїми секретами.


Каже, що термоглина на дотик така ж, як пластилін. У руках розігрівається і з неї можна виліпити практично все, що завгодно. А щоб виріб "тримав" форму, його необхідно запікати у духовці чи печі при температурі 150-180 градусів. Вже за 20-30 хвилин він готовий. Хоча подекуди  й потребує декоративного розпису.






З полімерної глини виходить справді унікальна біжутерія. А через руки моєї героїні її пройшло більше тисячі. Основне місце займають сережки, каблучки, браслети та весільні віночки - вироби з етнокультурною символікою, у яких зазвичай майорять українські маки, волошки, ромашки чи соняхи.



 


Щоб  отримувати таку красу, треба мати  вишуканий  смак і гарну фантазію, чим не обділена моя героїня.


Свої  авторські роботи Лілія не лише дарує рідним та близьким, а й  виготовляє на продаж.  Навіть підкреслює, що більшість жінок  віддають перевагу авторським прикрасам з недорогих матеріалів. І замість традиційного золота чи срібла, охоче купують біжутерію з такої незвичної сировини, як глина. 







До  речі,  сьогодні 50 грам полімерного матеріалу коштує орієнтовно 70-80 грн. Замовити його можна через інтернет. В принципі виробників чимало, але Лілія радить використовувати перевірені торгівельні марки американського, німецького та бельгійського походження. Саме їх вважає найбільш якісними, і такими, що не мають нарікань.
Відтак  у величезному доробку масткині є чимало цікавих сережок й намисто у вигляді різноманітних квітів. До них вона робить додаткові аксесуари – кулони чи каблучки. Останнім часом найбільша частина її робіт  – це весільні віночки з українською символікою. Кожен, по суті, неповторний.

Але окрім полімерної глини для виготовлення ексклюзивної біжутерії олександрійка  використовує також холодну порцеляну та фоаміран. Два останні матеріали не такі вибагливі в обробці, але  часу, терпіння  та професіоналізму потребують чимало.   


До  слова, авторські прикраси олександрійки знаходять поціновувачів не лише в Україні, а й за її межами. Зокрема, в Штатах, Німеччині та Ізраїлі.





У  такій техніці, в якій працює Ліля, майстрів на Олександрійщині небагато. А точніше - одиниці.




Весь асортимент унікальних робіт талановитої ювелірки можна знайти в соцмережах. Або більш детально дізнатися за тел. 066-788-09-99 (Лілія Луніна).

Ціни на прикраси помірковані. Сережки від 20 грн, браслети від 40 грн., а віночки з глини - від 150 грн.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...