понеділок, 6 лютого 2017 р.

В Олександрії є школа, де замість оцінок видають призи

В Олександрії є унікальна школа, у якій немає оцінювання, натомість учні отримують всілякі заохочення та призи. Життя у ній не стоїть на місці і постійно змінюється. Змінюється набагато швидше, ніж вітчизняна система освіти. 

Мова йде про «Соробан». І ті речі, якими він дуже особливий.
У Японії, наприклад, навчання дітей за даною методикою входить до обов’язкової освітньої програми. А в Україні, для порівняння, першу приватну філію «Соробану» відкрили лише три роки тому - у Дніпрі.
В Олександрії вона працює з жовтня минулого року. Об’єднує вже близько сотні юних городян у віці від 5 до 11 років, які навчаються за допомогою японських рахівниць.

Оцінювання у «Соробані» – немає, натомість існує ціла система заохочень. Починаються вона ще з виконання домашніх завдань. За вірно зроблені завдання учні отримують зірочки-наклейки, такі ж мають і за результатами успішних тренувань на уроках. Хто з дітей збирає найбільшу кількість зірочок-наклеєк, той має вже зірку-магніт.


Окрім того, як розповідає керівник закладу Інна Нежевенко, у вигляді заохочень їхні вихованці отримують й інші призи. Це і браслети, ручки, чашки, рюкзаки тощо.

«Декілька учнів уже здали на перший білий браслет, що зветься «Просто», підкреслює Інна. - Для цього їм довелося навчитися рахувати усно одно- та двоцифрові числа на тему «Просто». Попереду на них ще чекають жовтий браслет, що зветься «Брат», оранжевий «Друг», зелений «Друг+Брат», синій – «Флаш Анзан», червоний та чорний – «Множення».
Заняття в «Соробані» - проходять в ігровій формі, що заохочує дітей до знань та пізнання. З легкістю вони працюють, як із рахівницями, так і усно. Цифри в їхній уяві трансформуються в образи.

Майстерність дітей виходить за рамки нашої уяви, адже вони з легкістю виконують складання та віднімання до ста дій із швидкістю 0,3 секунди за дію. І за місяць занять у школі досягають значних результатів.

Тож «Соробан» дає можливість відійти від стереотипного розподілу дітей на гуманітаріїв і технарів. Він, немов фундамент, що дозволяє впоратись з будь-яким шкільним навантаженням. Сприяє гарній концентрації уваги,  запам’ятовуванню, систематизації отриманої інформації й таке інше. Це особливо актуально для сучасного світу і нових поколінь та життя в період інформаційного буму.

Якщо ви зацікавились японською методикою  «Соробан», звертайтесь до навчального закладу.  Заняття проходять у першій міській школі «Соробан», за адресою: м. Олександрія пр. Соборний, 126а. офіс1.

Або телефонуйте:
095 730 13 39
068 033 29 16
093 55 7777 6
Додам, що подібних шкіл в Україні вже понад 60. Аналогічні діють в сусідній Молдові, Білорусі, Росії, Італії.

Більше того, у Дніпрі навіть стартував пілотний проект «Соробан 55+» для учнів віком від 55 років.  І неабияк захопив багатьох місцевих пенсіонерів.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...