вівторок, 18 вересня 2018 р.

У Запорізькому автоклубі є колекція ретро-автівок кіровоградського колекціонера


Мабуть мало хто знає, що у запорізькому автоклубі «Фаетон» зібрана велика колекція ретро-автомобілів від кіровоградського колекціонера Леоніда Хлєвного. Їх щороку презентують і в Олександрії на фестивалі історичної техніки - так званному ретро-зльоті


Десять років тому у Запоріжжі запрацювала перша постійна виставка ретро-автомобілів із колекції кіровоградця Леоніда Хлівного і громадської організації «Автоклуб «Фаетон». Сам колекціонер до її відкриття не дожив. Але потому у місті запрацював спеціальний музей, де збережена велика частина його техніки. 
Днями я побувала у «Фаетоні», бо давно цікавлюся раритетом. Знайшла пару годин, аби відвідати цей унікальний заклад. І повірте - не шкодую.

Музей нині має 5 просторих експозиційних зал. 

Презентує більше двохсот одиниць техніки. У тому числі літаки, військові машини, автомобілі, мотоцикли та навіть велосипеди. 


Майданчики дуже вражаючі. Колекція дороговартісна. І все облаштовано зі смаком та хистом. 
Тут можна побачити по кілька одиниць старих «ЗІЛів», «Москвичів», «Жигулів», «Фордів», «Фольксвагенів», «Запорожці» та інші моделі


Різні транспортні засоби тематично розміщені у окремих залах. Детальна інформацію про них є на спеціальних табличках,що влаштовані поряд.

Окрім ексклюзивної техніки, тут також є цікаві колекції зброї, військової амуніції, старі програвачі, магнітоли й інші речі, що сповнені духом минулого. Це унікальні предмети старовини, які мало де знайдеш.

У «Фаетоні» можна замовити індивідуальні екскурсії вартістю 150 грн з особи. А так, вхід для дорослих 60 грн, дітям - 40 грн.

До речі, у холі музею спеціально встановлний синій раритетний запорожець. У ньому можна сфотаграфуватися. Решта експонатів для цього не пристосовані. Відкривати і чіпати їх не можна. У залах ведеться відеоспостереження.



Детальна інформація про музей  - на офіційному сайті «Фаетону».







Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...