середу, 3 лютого 2021 р.

Декоративний розсадник - справжня гордість Олександрійського лісництва

«Сьогодні тут у широкому асортименті представлено велике розмаїття лісових порід дерев та декоративних кущів. З півсотні різновидів, - розповідає Андрій Марченко, лісничий Олександрійського лісництва ДП «Онуфріївський лісгосп». - На базі підприємства -  насіннєвий склад, тепличний комплекс та розсадник.  Є  достатня технічна і кадрова база. І це дозволяє вирощувати різноманітний садівний матеріал, що користується неабияким попитом».

Декоративний посадковий матеріал лісгосп реалізовує таким чином, щоб отримувати додаткові кошти для свого розвитку. Минулої весни, наприклад,  і осені найчастіше продавали липу, дуб, горіх,  каштан, ялину, самшит, тую, тощо. Це тисячі живців листових та хвойних декоративних рослин, що вирощується в середньому 3-4 роки. А продаються від 15 до 30 грн. за штуку, в залежності від висоти дерева, яка варіюється від  0,5 - 0,7 метра.

До лісового господарства охоче звертаються представники місцевих ОСББ та комунальних підприємств. Озелененням цікавляться й мешканці району, переважно Новопразької та Приютівської громад. Приїжджають на підприємство в Олександрію, яке не складно знайти (розташоване по вул. Червонодонців, 21), а головний офіс - в  Онуфріївці.

«Червоним дубом нещодавно засадили колишній смітник та пустир «на Бадині», і деякі інші райони міста, - продовжує Андрій. - А пару років тому здійснили озеленення Протопопівської амбулаторії в Приютівській ОТГ. На даний час нашими рослинами цікавляться як прості городяни, так і підприємці. Тому  в залежності від попиту, кожен рік теплиці й розсадники оновлюємо новим асортиментом, що постійно коригується».

Окрім того, щороку на 2 гектарах землі лісівники вирощують майже 15 тис. дерев кримської сосни, яку  реалізують під Новий рік. Це  дерева заввишки у 1,5-2 метри, вартістю - 95 грн за штуку. Також реалізують дві сотні ялин у горщиках, вартістю 250 грн. за один.

Відзначу, що новітні  технології сприяють вирощуванню високоякісного лісового матеріалу. В результаті лісгосп не тільки повністю сам ним забезпечений, а й має лишки, що йдуть під реалізацію.  Важливо й те, що до штучного дорощування дерев залучаються не лише самі працівники господарства, а періодично і місцеві школярі. Тож садівним  матеріалом Олександрійське лісництво може повністю забезпечити увесь внутрішній ринок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...