четвер, 14 жовтня 2021 р.

Оксана Завала в'яже на продаж іграшки із плюшевих ниток

 

Використовує на практиці японське мистецтво в’язання на спицях, або гачком - амігурумі. Залюбки розповідає про себе і своє іграшкове хобі.

Родом жінка з Вапнярки Вінницької області. За фахом - швия, але не працює. Є домогосподаркою. Разом з чоловіком виховує 8-річного сина Владислава та 17-річну доньку Яну.

Чому обрала саме таке хобі?

-Три роки тому вив’язала доньці Яні серветку. Було потрібно для школи. Як її робити, дивилася в ютубі. Потім і сама непомітно цим захопилася. Вив’язала синові шарф, а сестрі дві м’які іграшки. Згодом познайомилася з технікою амігурумі. Це японське мистецтво в'язання на спицях або гачком маленьких м'яких звірят і людиноподібних істот. Для цього найбільш підходяща плюшева нитка.



Про продаж задумалася одразу?

-Спершу продавати не планувала. І в’язала м’які іграшки для рідні. А потім почала викладати фото своїх робіт у фейсбук і знайомі почали казати, в’яжи на продаж. Перші декілька десятків іграшок розійшлися на дарунки. А потім люди писали в особисті повідомлення, хотіли придбати іграшку. Так і вирішила, в'язатиму їх для інших мам задешево. В Олександрії знайшла Ірину Дмитровську, яка займається недорогим продажем ниток. У неї їх і купую.



Як встановлює ціни і скільки коштують іграшки?

-Ціну на іграшки рахую за схемою — відсоток від вартості матеріалу і складність роботи. Нитки зазвичай коштують від 55 гривень, дивлячись який склад. Також важливо сказати, що стандартні матеріали для іграшки — це наповнювач холофайбер та плюшеві нитки.

Маленькі Оксанені ведмедики (корівки й тигрики) сьогодні коштують від 45 гривень. Вони найпопулярніші. У таку ціну й інші невеликі вироби розміром з 10-15 см. Найдорожчою була іграшка в 90 см. Коштувала 1800 гривень. Це заєць розміром з дитину (на фото).  



Як шукає клієнтів?

-Спочатку замовлень було небагато. Та й сьогодні сказати скільки їх за місяць дуже важко, бо не рахую. Це не основний заробіток, це скоріше підробіток. Єдине, що відзначу, найкраще працює сарафанне радіо. Одні люди купують, інші радять, треті обмінюються досвідом, а четверті -замовляють. Для більшого розповсюдження своїх робіт створила групу у фейсбуці - «Вяжу іграшки і не тільки». Має 275 учасників. На продаж також виставляю в’язані подушки (вартістю від 300 грн) та кімнатні капці (від 120 грн). Люди купують собі на дні народження, професійні та календарні свята. А 10-сантиметрові іграшки також гарно розходяться у квіткових крамницях. Поціновувачі їх просто обожнюють. 

Фото - Оксана Завала

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...