четвер, 6 вересня 2018 р.

У кожній області запрацюють нові кол-центри для швидких



У кожній області з часом має запрацювати Єдина оперативна диспетчерська служба екстренної медичної допомоги, аби охопити все населення регіону. Такі вже сформовані у окремих областях, - зазначив експерт медичної групи РПР Роман Ланський на регіональному медіафорумі «Медрефорта та ВІЛ/СНІД»Наприклад - Вінницькій,  Дніпропетровській, Одеській.

Паралельно діє транзитна програма перевідготовки фельдшерів для запровадження якісних змін роботи "швидких". Контроль перенавчання покладено на Агенцію екстреної медицини. 

"Дехто з фельдшерів зможе стати парамедиком. - каже він. - І підтримуватиме життя пацієнта по дорозі у лікарню. Але перекваліфікуватися зможуть не всі".

Парамедики виїздитимуть до найбільш складних пацієнтів. Наприклад, травмованим у ДТП, пожежі, на виробництві. А фельшдери  – навпаки – допомагатимуть тим, хто не потребує реанімації і лікуватиметься у стаціонарі.  

У рамках медреформи, 2 роки поспіль в Україну приїздять американські інструктори, які перенавчають військових до рівня парамедиків. 

Є пілотні програми з переходу окремих областей на прозахідну систему надання екстренної медичної допомоги. Але перш ніж їх запровадити, мають з'явитися якісно нові кол-центри. У них пацієнти зможуть отримати повноцінну консультацію лікаря, а подекуди навіть обійтися без виклику швидких. 

ФОТО - Мережa ЛЖВ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...