пʼятницю, 8 жовтня 2021 р.

Дарія Ратушняк про точки дотику з культурою


-Сьогодні з колективом вона реалізує ряд культурних ініціатив. Зокрема,  «Будинок культури - центр громадської активності», «На гостини по-сусідству», «Кінотеатр під відкритим небом», а також втілює у життя проекти з поліпшення інфраструктури туристичних маршрутів краю. Про точки дотику з культурою розповідає, як очільниця КУ «Центру культури і дозвілля» Приютівської ОТГ, що на Кіровоградщині.

-Наші будинки культури вже трансформовані у центри громадської активності, - каже вона. - А це означає, що там крім культурних заходів відбуваються і суспільно-корисні. Наприклад, заходи з благоустрою й покращення територій, соціальні та волонтерські акції і збори, конференції і семінари.  Багато чого цікавого та креативного.

Також кілька місяців поспіль ми реалізуємо ідею «На гостини по-сусідству». Це культурний проект, що націлено на знайомство жителів одних територій з іншими. Так, у окремих сільських радах, що увійшли в громаду, ми проводимо концертно-розважальну програму. А також різноманітні конкурси і виступи гуртів художньої самодіяльності. Охочі долучаються до вільного мікрофону, співають улюблені українські пісні, фотографуються на облаштованих фотозонах. Усіх ми частуємо смачнючими стравами української кухні, адже працює виїзна торгівля.  

До того ж, у майже всіх сільських радах був реалізований проект «Кінотеатр під відкритим небом». Ми демонстрували охочим сучасне кіно. Людям дуже подобалося. Спонсором виступила сама Приютівська ОТГ.

Окрім того, до Дня туризму у Протопопівці був розширений туристичний маршрут, відкрився музей-світлиця «Вишнева садиба». Це відбулося на території приватного домогосподарства Олександра та Ірини Цюні. Тут сьогодні можна відчути справжній національний колорит, адже в колекції є велике зібрання старовинного посуду та хатнього начиння, а також різноманітні рушники, килими та вишиванки, яким вже понад сто років, - підсумовує.

Додам, що про свою роботу Дарія Ратушняк не отримує негативних відгуків. І говорить, що культурних проектів у Приютівській громаді має побільшати удвічі, бо зараз реалізовано лише декілька основних.

Сама ж вона чудово розуміється на культурних потребах сучасних людей, бо 14 років поспіль очолювала Березівський СБК. Закінчила режисерський Олександрійського коледжу культури. І нині паралельно з роботою навчається на менеджменті культурної діяльності Кременчуцького національного університету ім.  М. Остроградського. Має у своєму підпорядкуванні 18 закладів культури і 35 осіб. Разом з чималим колективом віддано служе культурній сфері краю. Завжди працьовита, креативна і проста. А завдяки цьому і шанована між людей.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...