неділю, 31 жовтня 2021 р.

Миловарка з Олександрії про секрети приготування мила

 


Кожному із нас був би приємний подарунок ручної роботи. Такі оригінальні дарунки у формі мила виготовляє і 37-річна олександрійка Тетяна Бондар. Вже рік вона варить мило для задоволення. І ось має таке оригінальне хобі.

Про те, як виготовляється мило ручної роботи, що додається до нього для догляду за шкірою, скільки коштують подарункові набори та інші секрети розкриває і читачам блогу «Моя Україна. Ми - українці».

Говорячи про себе каже, що сама навчалася на швею і працювала певний час за фахом, а потім пішла у декретну відпустку та захопилася двома цікавими хобі - миловарінням та бісероплетінням.

Займатися миловарінням її наштовхнула його користь. Хотіла варити мило для себе і дітей, так як є багатодітною мамою. З інтернету дізналася, що є такий продукт – мильна основа, з якого можна робити не тільки корисні, але і красиві речі. Отож виготовляла спершу  мило для власних дітей. Це були різноманітні мильні звірушки.

-Миловаріння для мене - стало заняття до душі, - продовжує Таня. - Багато хто сьогодні варить мило, але у кожного воно своє. Тут не існує конкурентів. Це те ж саме, як обрати свого перукаря чи дантиста. А ті люди, які його у мене купували, повертаються до моїх робіт знову і знову. І взагалі-то я впевнена, що займатися хенд-мейдом дуже популярна річ, і її популярність з кожним днем тільки росте.

Мило ручної роботи, за словами Тані,  можна поділити на дві категорії: мило з основи (його називають “мило з мила”) та натуральне – мило з нуля (суміш щелочі і масел). Створення мила з нуля для миловарів більш цікавий і творчий процес. Тут до мила можна додати, окрім лугів, майже абсолютно будь-який інгредієнт. І на вигляд такий продукт буде дуже красивим та барвистим, а ще надзвичайно корисним для шкіри.

Тетяна розповідає, що не робить мило з будь-яких підручних засобів. Натомість вона має понад сотню спеціальних форм для його виготовлення. Пригадує, що першим її подарунковим набором став набір для чоловіків на 14 жовтня. Робила мильні пляшки та бутерброди, - каже майстриня.  Потім в хід пішки квіткові набори. Сьогодні один такий із трьох троянд коштує 150 грн. А 100-грамове мило ручної роботи 40 грн.

Тетяна не робить мило без форми, а постійно намагається виготувати якусь красу та якісь шедеври.  І будь-що старається вгодити своїм клієнтам. Каже, що спершу готувала мило лише для свого задоволення, а згодом і для людей, і, звісно, додатковим бонусом є багаж цікавих історій про те, як хтось його купує

Фото Тетяни Бондар

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...