суботу, 26 листопада 2016 р.

Моя комунікаційна стратегія в десятці кращих


9  місяців тому я долучилась до спільного україно-польського проекту «Активізація місцевих ЗМІ в місії інформування про реформу децентралізації», про який вже розповідала,  а сьогодні хочу повернутися, оскільки стала його фіналісткою.

Загалом, в міжнародному проекті взяли участь близько сотні журналістів з восьми областей України. Але до першого етапу пострапила тільки тридцятка кращих. Частина з них з навчальним візитом відвідала Польщу. 



Там ми познайомитись зі своїми закордонними колегами, громадськими активістами та представниками місцевого самоврядування. Побували в закладах освіти, культури, на промислових об’єктах. Кілька днів мешкали в агротуристичному господарстві «Тиха вода»

За короткі терміни перейняли досвід кращих європейських практик по впровадженню реформи. Особливо актуальні теми я озвучувала  на сторінках свого блогу. (Польський досвід: школи без поборів та "золотої лихоманки"; Пасажирські перевезення по-польски; Зелений туризм у Польщі -недорогий відпочинок у селі)

Окрім того, протягом усього проекту розроблялися комунікаційні стратегії.  Журналісти, які презентували найкращі роботи, (а таких обрали тільки 10 осіб) були запрошені на фінальну дводенну конференцію «Місцева демократія у польсько-українській співпраці», яка проходила в Полтаві. 

На захід завітали представники всіх спільних польсько-канадсько-українських проектів. Загалом, більше двохсот осіб з трьох країн.

У перший день конференції міжнародні донори підсумовували результати спільної діяльності.

І ми мали змогу почути Кшиштофа Становського, президента Фонду міжнародної солідарності (Польща) (на фото) та Марека Куберського, віце-директора  Департаменту співпраці та користь розвитку, Міністерства закордонних справ РП.



Найбільш яскравим став виступ Кейді Ворд, старшого радника з питань урядування, проект «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), Канада-Україна.

«Уявіть собі, - говорить Кейді, - молоду країну розділену на дві частини: схід і захід. Кожна з них має свій менталітет, свою мову, свою культуру, і сусіда у якого значно більші можливості і потужна армія. Це не Україна. Зараз я говорю про свою державу. Спостерігаючи за подіями в Україні, я згадую Канаду 150 років тому. І я щаслива, що мій народ знайшов свій шлях. Люди об’єдналися і  створили Конституцію, за якою країна успішно живе і розвивається».


Кейді побажала українцям миру і наголосила, що канадійці й надалі підтримуватимуть наш народ.

На другий день  заходу учасники мали змогу долучитись до різних майстер-класів у п’яти модулях. Я, наприклад, взяла участь в обговоренні теми об’єднаних громад. Почула, зокрема, історії Шумської міської громади (Тернопільська область) та Омельницької сільської (Полтавська область), про які пізніше розповім.

Тут важливо підкреслити, що хоча проект «Інституційна підтримка активізації місцевих ЗМІ в місії інформування про адмінреформу» добігає кінця, однак журналісти вирішили не втрачати зв’язки і створили ГО «Спільнота місцевої преси», яка в майбутньому стане всеукраїнською. Громадська організація покликана захищати інтереси регіональних журналістів і ті ЗМІ, які вони представляють, в умовах реформування.  

Окрім того, й надалі польські донори співпрацюватимуть з найактивнішими учасниками міжнародних проектів

Підтримуватиме активістів і ВАССР. 

Тож, наостанок окрема вдячність нашим умілим координаторам - Пауліні Трушко та Анні Дзедзик (Польща), Наталії Ключник  та Юлії Юненко (Україна).




Матеріал підготували Наталія Луценко та Олена Єрмоленко, фіналістки міжнародного проекту. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...