неділю, 18 березня 2018 р.

До шкіл Олександрійського району передадуть збірники патріотичної лірики




Відсутність патріотизму породили Крим і Донбас. Але саме під час перших військових сутичок на світ почала з’являтися нова українська патріотична лірика. Знайшла відгук і в серці нашого земляка - 64-річного Григорій Клименко з села Андріївка Олександрійського району.

Спільно з однодумцями поет-фольклорист нещодавно видав третю оновлену збірку пісень, віршів та гуморесок «Святий і грішний спів душі».  У ній зібрав до сотні робіт про Україну і рідний край, та присвятив їх своїм землякам.

Про людські таланти часто кажуть, що вони від Бога. А у Григорія він ще й від матінки-Землі. У своїх віршах він оспівує державу, її велич та багатство. Не один рік намагається пробитися на культурний Олімп свого регіону. Але зробити це простій та скромній людині часто  дуже складно, або й взагалі не під силу.
Перше ліричне видання Григорія побачило світ у 2013-му. Автор презентував його в Олександрії, Кременчуці, Чигирині та Горішніх Плавнях. А перевидане у цьому році доповнив двадцятьма новими піснями. 

Частину друку олександрійцем уже передано до міського відділу освіти Горішніх Плавнів для місцевих шкіл. Там поета давно і добре знають, адже не раз організовував власні концерти і творчі вечори, брав участь у міжнародних заходах, зокрема фестивалі - «Калинове літо на Дніпрі».

«Першу збірку поезії, яка побачила світ 5 років тому, - каже Володимир Полудень  - продюсер Григорія Клименка,- віддрукували для олександрійських бібліотек. У цьому митцю допомагав депутат Олександрійської міськради Володимир Дожджаник. 

А цього разу 50 оновлених книг передадуть до Олександрійського районного відділу освіти. Їх планують розповсюдити у всіх шкільних бібліотеках.

Я звертався до меценатів, знайшов добрих і чуйних людей, які допомогли з видавництвом, але побажали залишитися невідомими. Згодом так само планую передати збірку міським закладам освіти. З цим нам обіцяє допомогти Володимир Мірошниченко - керівник ТОВ «Агродар-ЛТД». Тим паче, патріотична поезія отримала високу оцінку на різних рівнях і не виключено, що її вдасться розповсюдити по всій області. Це питання у процесі вирішення».
Сам  Григорій родом з Полтавщини. Виховав двох синів – Віталія та Володимира. Нині обидва мешкають в Чигирині і у піснях продовжують свого батька. Для популяризації патріотки Віталій заснував місцевий фольклорний гурт «Віа-Простір». 

Оновлена книга видана у рамках проекту «Література рідного краю». 

У ній ви також знайдете відгуки знаних олександрійських журналістів – В’ячеслава Колеснікова і Тамари Аноко. Редагувала видання керівниця профспілкового осередку освітян району Тетяна Мартюшина, продюсував –  місцевий фотохудожник Володимир Полудень.

На кінець травня Григорій Клименко запланував літературну зустріч в Олександрії. Де саме її проведе, поки не розголошує.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...